About

Welkom op de website van Jaap Wesselius. Op deze site probeer ik wat inzicht te geven in de werkzaamheden die ik allemaal doe. Ik ben werkzaam als systems architect bij Amsio Bv, een managed service provider in Maassluis. Hier doe ik allemaal leuke dingen met Microsoft technologie in een hosting omgeving. Begonnen met hosted Exchange en uitgebreid naar hosted Sharepoint en hosted Lync. Daarnaast doe ik veel met server virtualisatie (Microsoft Hyper-V), System Center, Microsoft Azure en Office 365.

Voordat ik bij Amsio begon ben ik 7 jaar als ZZP’er werkzaam geweest, veel leuke en grote projecten gedaan met Exchange, Lync en Hyper-V. In die tijd zijn ook mijn activiteiten voor ‘de community’ begonnen.

Naast de nodige Exchange gerelateerde MCP certificeringen heb ik nu voor het zevende jaar ook een Exchange Server MVP award. Daarnaast geef ik op niet regelmatige basis Exchange gerelateerde trainingen en schrijf ik artikelen en boeken. Ook geef ik nog wel eens lezingen en presentaties, bijvoorbeeld voor NGN, Microsoft, Quest, Hyper-V.nu, UCUG.nl, Microsoft TechEd, Microsoft Exchange Conference en Connections. Naast Exchange Server ben ik ook geinteresseerd in Server Virtualisatie van Microsoft, Hyper-V. In 2008 heb ik samen met Hans Vredevoort de community Hyper-V.nu opgezet. In een later stadium zijn Peter Noorderijk en Marc van Eijck bij deze community gekomen. Eind 2013 heb ik het Hyper-V.nu stokje overgedragen Hans, Peter en Marc en houd ik me niet meer aktief bezig met deze Community.
Naast mijn werk bij Amsio ben ik nog Virtual TSP voor Microsoft in Nederland op het gebied van Microsoft Hosting.